de politieman mehmet

Een politieman met de naam Mehmet kende de groep jongens waar Mustafa in verkeerde. De jongens waren bang voor hem. Sommigen waren door de politieman wel eens mishandeld. Op een dag kwam politieman Mehmet op Mustafa af.

politiemannen in burger

Mustafa gaat er niet op in omdat hij toch niet gelooft dat Mehmet werkelijk iets voor hem kan doen. Dan verschijnen er politiemannen in burger, die hem onder druk zetten en hem zover intimideren dat hij zich toch meldt bij poltieman Mehmet.

een rijke zakenman

Mehmet duikt weer op en vertelt aan Mustafa wat de bedoeling van de klus die hij moet doen. Tijdens het video verhoor probeert Mustafa te vertellen dat hij is misbruikt door deze zakenman in een hotel in Istanbul. Maar hij kan de details en de omstandigheden niet over zijn lippen krijgen.

seksueel misbruik in een hotel

Het misbruik heeft plaatsgevonden in hotel Akgün in Istanbul en op de achterbank van de auto met chauffeur. Mustafa vertelt dat hij meerdere malen een zelfmoordpoging heeft ondernomen en dat hij die periode nog steeds niet verwerkt heeft.

zwijgen uit schaamte

Mustafa vertelt dat hij meerdere malen een zelfmoordpoging heeft ondernomen en dat hij die periode nog steeds niet verwerkt heeft. Hij is getrouwd maar heeft aan zijn echtgenote en aan andere mensen in zijn omgeving uit schaamte niets verteld.

bedreiging en mishandeling door politie-topman

Nadat de journalist Burhan Kazmali hem heeft opgespoord en geïnterviewd over het misbruik waarvan hij de Nederlandse ambtenaar Joris Demmink beschuldigt krijgt hij bedreigingen. De jongen vertelt dat een toenmalig hoofdcommissaris van politie – Mehmet Emin Arslan – hem heeft bedreigd en laten mishandelen. Deze Arslan is dezelfde persoon die samen met Demmink het illegale strafrechterlijk onderzoek tegen Hüseyin Baybasin op heeft gezet. Arslan sprak persoonlijk met Mustafa, waarbij hij hem met de dood bedreigde als hij tegen de journalist Kazmali zijn verhaal zou doen. Tot twee keer toe is Mustafa de afgelopen jaren ernstig mishandeld.

Mustafa is met zijn gezin ondergedoken ergens in Turkije. Onderzoeksjournalist Burhan Kazmali ontsnapte zelf aan fysiek geweld, er is wel een medewerker van hem mishandeld en in zijn kantoor zijn vernielingen aangebracht.

Identificatie Joris Demmink

Aan het einde van het videogesprek identificeert Mustafa de Nederlandse secretaris-generaal van het Minsterie van Justitie, Joris Demmink.